Skip to main content

#66: Meest complete hart -en vaatziekte onderzoek

By 13 februari 2024Niet gecategoriseerd

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één, en je cholesterolwaarden bieden cruciale inzichten in je risico hierop. Maar de standaardtests?

Die vertellen niet het hele verhaal. Ze missen essentiële informatie over waar jouw cholesterol zich bevindt en in welke staat.

Longevity Leap: Kijk verder dan je LDL -en HDL cholesterol. Daar ligt de sleutel voor jouw gezondheid.

Let’s Dive In!

DOKTER ALEXANDER VERTELT

In de wereld van vandaag, waar elke seconde telt, is tijd jouw meest waardevolle bezit. Maar wanneer heb je voor het laatst echt stilgestaan bij wat jouw gezondheidsdata, zoals je cholesterolwaarden?

Laten we dieper duiken in het mysterie van cholesterol en onthullen hoe het LNGVTY Cholesterol Protocol jouw route naar optimale gezondheid kan zijn.

Cholesterol, een vetachtige substantie in ons bloed, is cruciaal voor de vorming van celmembranen, hormonen, en zelfs vitamine D

Cholesterol: vriend of vijand?

Cholesterol heeft een slechte reputatie, maar wist je dat het essentieel is voor je bestaan? Zonder cholesterol geen celmembranen, geen hormonen zoals testosteron, en zelfs geen vitamine D. Het bestaat uit 27 koolstofatomen en speelt een sleutelrol in ons bestaan. Zonder cholesterol zouden onze cellen niet de flexibiliteit en permeabiliteit (hoe goed stoffen door iets heen kunnen gaan) hebben die ze nodig hebben om te functioneren.

Een neveneffect van onze constante drang naar vereenvoudiging is dat we, als medische gemeenschap, tekort zijn geschoten in onze communicatie naar het grote publiek. Veel mensen zien cholesterol als iets negatiefs, we hebben het concept van “slecht” en “goed” cholesterol te simplistisch voorgesteld. Cholesterol is cholesterol, er zijn niet 2 varianten. En het is essentieel voor je lichaam.

Cholesterol is een vetachtige substantie. Dat kan niet goed door bloed worden vervoerd. Daarom zit het in een eiwit (lipoproteïne) verpakt, wat wel makkelijk door je bloed kan worden vervoerd. Deze eiwitten kan je zien als de vervoerders van cholesterol. LDL (het zogenaamde slechte) is een low-density-lipoproteïne. Dat betekent dat het een vervoerder is met een hoge hoeveelheid cholesterol. HDL is ook een eiwit, maar dan met een lage hoeveelheid.

Het probleem ontstaat pas wanneer cholesterol zich ophoopt in de wanden van onze slagaders, wat kan leiden tot hart- en vaatziekten. Dit is waarom het begrijpen van je cholesterolwaarden zo belangrijk is.

Doodsoorzaak nummer 1

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één, en je cholesterolwaarden bieden cruciale inzichten in je risico hierop. Maar de standaardtests?

Die vertellen niet het hele verhaal. Ze missen essentiële informatie over waar jouw cholesterol zich bevindt en in welke staat.

Cholesteroltests zijn belangrijk omdat ze ons laten zien hoe het met ons hart gesteld is. Als de waarden te hoog zijn, vooral van geoxideerd LDL (het zogenaamde ‘slechte’ cholesterol), kan dit aderverkalking veroorzaken. Dit betekent dat er plaques, die beschadigd cholesterol bevatten, zich ophopen in de bloedvaten. Dit verhoogt het risico op hartziekten, zoals hartaanvallen en beroertes.

Je vraag je wellicht af wat dan het probleem is met standaard tests die je mogelijk wel eens hebt gehad?

Het probleem van standaardonderzoek is:

Deze tests geven ons niet het volledige beeld.

Ze vertellen ons niet waar het cholesterol zit.

En niet in welke vorm.

En dat is cruciaal voor het beoordelen van het risico op hart- en vaatziekten.

LNGVTY Cholesterol Protocol

Bij LNGVTY nemen we dan ook geen genoegen met ‘goed genoeg’. Ons uitgebreide protocol gaat verder dan de standaard door niet alleen te kijken naar hoeveel cholesterol je hebt, maar vooral waar het zit en in welke vorm.

Met geavanceerde markers zoals Apolipoproteïne B en geoxideerd LDL krijgen we een compleet beeld van jouw hart- en vaatgezondheid.

Apolipoproteïne B (ApoB): Dit eiwit geeft een nauwkeuriger beeld van het aantal LDL-deeltjes in je bloed, wat een betere indicator is voor het risico op hartziekten.

Geoxideerd LDL (oxLDL): OxLDL is een vorm van LDL die bijdraagt aan de vorming van plaques in je bloedvaten. Het meten van oxLDL geeft inzicht in de mate van oxidatieve stress en ontsteking in je bloedvaten.

Lipoproteïne(a) of Lp(a): Een genetisch bepaalde variant van LDL die sterk geassocieerd wordt met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Met het protocol kun je niet alleen je risico op hart- en vaatziekten in kaart brengen, maar ook proactief stappen ondernemen om je gezondheid te verbeteren. Dit alles gebaseerd op jouw persoonlijke gezondheidsdata.

Totale Cholesterol & Meer: We kijken naar het totale plaatje, inclusief LDL, HDL, Triglyceriden, maar ook naar Lipoproteïne A, Apolipoproteïne B, en geoxideerd LDL.

Continue Bloeddrukmeting: Voor een periode van twee weken krijg je inzicht in je bloeddrukpatronen, essentieel voor hartgezondheid.

Hartfilmpje, hartecho & CT Angiografie: We gaan een stap verder met geavanceerde beeldvorming om je hart in actie te zien en te checken op eventuele blokkades.

We nodigen je dan ook graag uit om op het speelveld te stappen en pro-actief je hartgezondheid te managen.

Wil je ook de deep dive lezen over cholesterol? Het volledige artikel van Alexander vind je via onderstaande knop:

LNGVTY Cholesterol Protocol

Ben je een Ondernemer die bewust is van zijn gezondheid en bereid is hierin te investeren? Verlies je wel eens het overzicht, maar streef je naar een fitte toekomst tot je 90ste? Ontdek ons LNGVTY Cholesterol Protocol: Hanteer de kwaliteit van leven die je gewend ben, en zorg ervoor dat de mensen die je liefhebben op je kunnen blijven rekenen.

 👉 Have a chat

Leave a Reply

Generated by Feedzy