arrow_drop_up arrow_drop_down

BodyFact

Check hoe fit en vitaal jij bent

Meer weten?

BodyFact

Check hoe fit en


vitaal jij bent

Meer weten?

Hoe werkt het?

InBody Scan

Inzicht als startpunt

We zitten in een turbulente tijd waarin onze gezondheid meer dan ooit tot prioriteit verheven is. Maar gezondheid is altijd al belangrijk geweest. Daarom is het eigenlijk best gek dat er zo weinig onderwijs wordt gegeven over een fit en gezond lichaam. We zien zoveel teleurgestelde mensen in onze praktijk. Onder invloed van reclames en advertenties word je van alles wijs gemaakt over voeding en bewegen.


Wij geloven echter dat je alleen de juiste keuzes kan maken als je de juiste kennis hebt. Een vitaal leven begint met inzicht in je eigen lichaam. Daar gaan we je mee helpen.


Meet je vitaliteit

Ons doel is om mensen slimmer te maken. Een Vitaliteitscheck is een middel om inzicht te geven in jouw huidige vitaliteit. Het is zodoende het startpunt van een gezondere leefstijl. Wij streven naar: “Van onbewust slechte keuzes naar bewuste goede keuzes.:

Een vitaliteitscheck bestaat uit een combinatie van vragenlijsten en een meting op één van onze locaties. We meten onder andere je lengte, gewicht, orgaanvet, vetmassa -en percentage, skeletspiermassa, bloedruk, hartslag, longinhoud, knijpkracht en mobiliteit. 


InBody Scan

Vergroot je kennis

Na de check bespreek jij met je leefstijlcoach de resultaten en ontvang je een rapport met daarin jouw vitaliteitswaarden en aandachtspunten. Met het verkregen inzicht weet je waar je staat. Met deze kennis zal je je leefstijl aanpassen of vasthouden (afhankelijk van je resultaat). Wij zullen je op regelmatige basis voorzien van tips en kennis over alles wat met een vitaal lichaam en leven te maken heeft.


InBody Scan

Betrouwbaar en valide

BodyFact biedt oplossingen om valide en betrouwbaar te testen in een reproduceerbare omgeving om zo de kwaliteit van testen en monitoring te bevorderen. Bovendien worden de resultaten gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en daarmee is een continue ontwikkeling van onze meetapparatuur gewaarborgd. Zij worden veelvuldig ingezet ten behoeve van de sport-, wellness-, (para)medische en arbeidsmanagementmarkt.


Wat anderen over de BodyFact Gezondheidscheck zeggen

Dankzij de gezondheidscheck pas ik mijn training aan aan de hand van de resultaten. Hierdoor leer ik mijn lichaam kennen en daalt mijn vetmassa en groeit mijn spiermassa. Ik kan nu continue bij schakelen!

Roderick Goedegebuure - salesmanager

Kennis is de sleutel tot verandering. Als jij niet weet waarom je iets doet, dan houd je het niet vol. Alles draait om balans. Zorg dat je kennis op peil is over je lichaam, voeding, bewegen en slaap. Door de verkregen inzichten motiveer ik mezelf om verandering in werking te zetten en om, nog belangrijker, vol te houden.

Fernande van Leeuwen - rayonmanager

Wekelijks stond ik gefrustreerd op de weegschaal. Ik was al maanden aan het nadenken over hoe ik het roer zou kunnen omgooien. Door middel van nieuwe inzichten en een sterke basis ben ik begonnen aan een nieuw leven. Nu kan ik zelf aan de slag en weet ik waar ik aan kan en moet werken.

Carole van de Vaart - zorgverlener

Wat meten we tijdens de check?

Lichaamssamenstelling

De lichaamssamenstelling wordt gemeten via een bio-elektrische impedantie analyse (BIA). Dat wil zeggen dat de weerstand van het lichaam gemeten wordt door een elektrisch signaal door het lichaam te sturen.


Hier meten we belangrijke waardes zoals vetpercentage, spiermassa, vochtbalans, vetmassa, BMI en visceraal vet.

Bloeddruk -hartslagmeting

Met de bloeddruk- en hartslagmeting worden de boven-, onderdruk en hartslag in rust vastgesteld.  Bij herhaaldelijke metingen van de bloeddruk kan worden vastgesteld of iemand een hoge of lage bloeddruk heeft. Een verhoogde bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten.

HRV stressmeting

HRV staat voor Heart Rate Variabiliteit ofwel de variatie in duur tussen een serie achtereenvolgende hartslagen. Door middel van HRV zijn we in staat om stress te meten op een eenvoudig, snelle en betrouwbare manier

Lenigheid en mobiliteit

Lenigheid is een belangrijke factor waar het prestatievermogen van spieren van afhankelijk is. Lenigheid is belangrijk voor bepaalde motorische vaardigheden, maar ook voor de algemene gezondheid en lichamelijke fitheid. Het ontstaan van spierblessures kan verminderd worden door een zekere mate van lenigheid. Maar een te grote mate van lenigheid kan voor bepaalde sporten zorgen voor een grote blessuregevoeligheid.

Knijpkracht

De knijpkrachttest is een test die het vermogen meet om met de handen te knijpen. Deze maat geeft een goede inschattingen van de perifere spierfunctie in het lichaam. Daarnaast Is de maximale knijpkracht gerelateerd aan de totale hoeveelheid spiermassa die men in het lichaam heeft. Als de spierkracht afneemt, kan het een teken zijn van spierafbraak.

Longcapaciteit

Deze test is een functionele test van de longen. Bij deze test meet een spirometer de in- en uitgeademde lucht kan meten. Het meten van de longcapaciteit heeft als doel om afwijkingen in de luchtwegen op te sporen

                                       

BodyFact FAQ

Wanneer kan ik de meting inplannen?

Op werkdagen zijn we geopend van 09:00 tot 19:00 en op zaterdag van 11:00 tot 15:00. Na betaling ontvangt u een e-mail met daarin een link om zelf uw afspraak in te plannen.

Hoe lang duurt een meting?

Voor de meting start ontvang je toegang tot onze portal. Hier vul je enkele vragenlijsten in. De meting zelf verloopt relatief vlot. Belangrijker is echter de analyse die we na afloop van de meting maken. Houd rekening met een half uur tot drie kwartier.

Wat kan de meting voor mij betekenen?

We maken een objectief beeld van je mentale en fysieke gesteldheid, en dat op zoveel mogelijk onderdelen zoals kracht, lenigheid, hart/ long capiciteit etc. Er zijn verscheidene redenen waarom de resultaten zinvol kunnen zijn voor jou. We meten niet alleen het gewicht maar ook het spiermassa, vetmassa, visceraal vet (vet in en rond de organen), metabolisme, lichaamsvocht. Je gebruikt de meting bijvoorbeeld als nulmeting en eindmeting.

De meting helpt bij het in kaart brengen van jouw lichaam. Een eerste stap naar het bereiken van jouw persoonlijke doelstelling.

Wat gebeurt er tijdens de analyse na de meting?

We maken een uitgebreide analyse van het lichaam. We nemen samen alle persoonlijke resultaten met je door. Dit gesprek vindt plaats op onze vestiging meteen na de meting.

Waar vindt de meting plaats?

De meting vindt plaats in Hilversum. Nieuwe locaties volgen snel.

Hoe bereid ik mij voor op een scan?

We raden je aan 2 uur voor de meting niet meer te eten of te drinken. Dit zorgt voor een zorgvuldige en nauwkeurige meting.

Ontvang ik een rapport?

De resultaten van de BodyFact Scan bespreken we na de meting. Tevens ontvang je van ons een rapport met de resultaten en belangrijkste aanbevelingen.

                                   

BodyFact Gezondheidscheck

97,-
57,-
 • 1 x Vitaliteitcheck
 • Nauwkeurig, eenvoudig en snel meten
 • Ga verder dan gewicht en kom er achter hoe jouw lichaamssamenstelling is
 • Direct een praktisch rapport waarmee je doelgericht aan de slag kunt
 • Bespreking testresultaten
 • Meer resultaat uit je trainingen
 • Beter inzicht in je eigen gezondheid
Beste Deal

BodyFact Jaar Lang Vitaal

388,-
167,-
 • 4 x Vitaliteitcheck (elke 3 maanden)
 • Nauwkeurig, eenvoudig en snel meten
 • Ga verder dan gewicht en kom er achter hoe jouw lichaamssamenstelling is
 • Direct een praktisch rapport waarmee je doelgericht aan de slag kunt
 • 4x bespreken testresultaten
 • Meer resultaat uit je trainingen
 • Beter inzicht in je eigen gezondheid
 • Meet de voortgang met 4 checks en zie hoe jouw lichaamssamenstelling veranderd